O meni

UMIRI um, OBVLADAJ čustva, ODPRI srce

Čuječnost je že dolgo pomemben del mojega življenja.

Prepričana sem, da je eno najmočnejših orodij, ki nam lahko pomaga živeti v večjem miru, ravnotežju in zadovoljstvu. V meni je sprožila osebno transformacijo, ki je prinesla globoke in trajne spremembe. V izjemno veselje mi je, da lahko zdaj druge podprem na njihovem potovanju, saj iz lastne izkušnje vem, kako težka in včasih osamljena je lahko ta pot, pa četudi nadvse osvobajujoča.

Ljudje ne potrebujemo, da se kakor koli »popravimo«. Verjamem, da smo v svojem bistvu vsi celi in izjemni. Ko se uspemo povezati s samimi seboj in odvreči plasti, ki nam ne koristijo več, pridemo do delov sebe, ki so v miru, polni življenjske energije in izjemno ustvarjalni.
Čutim močno povezanost s svojo intuicijo in naravo. Ko sem povezana z njima, sem v toku, kjer ni preprek, obsojanja in ega – občutim preprostost in lahkotnost ter v celoti sprejemam sebe, druge in okoliščine, v katerih sem. Moja dejanja so takrat skladna z mojo vizijo in vrednotami.

Ta nežni tok pa ni vedno bil del mojega življenja…

Moja pot do sem se je začela z bolečo izkušnjo, ki me je zbudila iz transa in mi je odprla oči, da sem končno spregledala, kdo sem in kaj je zares pomembno.

Moja družina je bila manj kot popolna. Med odraščanjem sem počasi izginjala pod plastmi pogojevanj, nekoristnih prepričanj ter izkrivljenih predstav o sebi in svetu. Morala sem razviti debelo kožo. Okoli srca sem postavila visok zid in odrezala povezavo s svojimi čustvi in telesom. Prepričana sem bila, da sem neuničljiva in da vse zmorem sama.

Imela sem vse, kar sem si želela. Odlično službo, čudovito družino in po vseh konvencionalnih merilih popolno življenje. Vendar nisem bila srečna. Nečesa je kronično manjkalo.

Živela sem le v glavi. NE-PRE-STA-NO! In tam zgoraj je bil en velik nered. Bila sem samokritična, obsojujoča, izjemno anksiozna in nesamozavestna. Priznanje in izpopolnitev sem nenehno iskala zunaj sebe. Počutila sem se prazno, prestrašeno in osamljeno. Spraševala sem se, kaj je z mano narobe?!

In potem me je zadelo. Izgorelost. Brene Brown bi temu rekla »prebuditev«. Karkoli že je to bilo, občutila sem, kot da vse razpada, jaz in moj celoten svet. Predstava o tem, kdo sem in katere sem se tako krepko oklepala, se je razblinila. 

Zelo težko se je bilo soočiti s tem, kar se je zgodilo, in zbrati sile za postavljanje življenja nazaj na noge. Bilo me je strah, ko sem korak za korakom gradila nove temelje za življenje, za katerega nisem niti vedela, da ga res lahko imam. Počasi sem začela verjeti, da je življenje lahko drugačno in da se tudi jaz lahko spremenim. Zavedno sem preuokvirjala škodljiva prepričanja, spoprijateljila sem se s čustvi in prvič zares opazila svoje rane in jih začela celiti. Po dolgem času sem spet odprla srce in začutila resnično radost in mir, ki sta tokrat prihajala iz mene. 

Te poti nisem prehodila sama. Prosila sem za pomoč, na kar sem še posebej ponosna. Pogosto je ta korak ključnega pomena in da se zanj odločimo, moramo včasih zbrati ves pogum, ki ga premoremo, saj pomeni, da si moramo priznati, da smo ranljivi in da sami ne zmoremo več.

Iz tega blata je vzcvetela moja strast. Svoje poslanstvo vidim v pomoči drugim na njihovi poti v lepše življenje. Verjamem, da je sprememba vedno možna in da lahko prav vsakdo ustvari, kar si najbolj želi.

 

Če se najdete v mojih besedah in bi si želeli podpore, mi bo v veliko čast, če vas lahko pospremim na vaši osebni poti.

Zelo rada bi vas spoznala!

Pišite mi, če imate kakršna koli vprašanja o sodelovanju z mano ali če se želite dogovoriti za brezplačno uvodno coaching srečanje.

Usposabljanja in izkušnje 

Moja prepričanja in naravnanosti do življenja so preprosti in vodijo moja dejanja. 

  • Ta trenutek je edini, ki ga zares imamo, da ga v celoti doživimo
  • Pravo srečo in mir lahko najdemo le znotraj sebe
  • Vsi ljudje so v svojem bistvu dobri in se trudijo po najboljših močeh s tem, kar ta trenutek zmorejo
  • Dovolj dobro zadostuje
  • Uživajmo v plesu, igri in raziskovanju. Življenje ni treba, da je tako zelo resno! 

Nekateri bi morda pomislili, da sem naivna, a poskusila sem že več načinov gledanja na svet in noben drug mi ni prinesel miru in sreče. Tudi sama sem še vedno na poti rasti, a zdaj zavedno sledim začrtani smeri in se trudim, da v vsakem trenutku izbiram, kdo sem in kako sem zase in za druge.

Kaj me osrečuje?

Moja čudovita otroka. Sta moja učitelja in ogledali, ki mi kažeta, kaj še moram videti in predelati. Vedno znova me spomnita, kaj pomeni živeti s tokom življenja.

Moj mož. Neizmerno sem mu hvaležna za zaupanje vame v vsem, česar se lotim. Občudujem njegovo potrpljenje in neizmerno prijaznost.

Povezovanje z naravo in gibanje. Sprehodi, joga, meditacija, QiGong.

Moja bolj divja plat obožuje nore vožnje z gorskim kolesom, potepanje po gorah in odkrivanje eksotičnih in avtentičnih delov našega planeta.